Diplomatia rusa afirma ca Uniunea Europeana l-a impiedicat pe presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy (foto), sa vina la Moscova pentru a afla "adevarul" privind Ucraina, dupa anularea unei vizite care ar fi trebuit sa ramana confidentiala, relateaza AFP.

"Nu l-au lasat pe presedintele Consiliului UE sa vina la Moscova. Propria sa tabara a fost aceea care nu l-a lasat sa plece", afirma Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat, potrivit Mediafax. "Pana la urma, la ce foloseste sa afli adevarul, daca totul a fost deja decis?", se intreaba Ministerul rus de Externe, apreciind ca occidentalii au decis ca Rusia si Crimeea sunt responsabile pentru criza ucraineana.

Surse europene au anuntat marti ca vizita pe care urma sa o faca miercuri la Moscova presedintele Consiliului European a fost anulata, deoarece partea rusa a anuntat-o public, desi trebuia sa ramana confidentiala. "UE a decis ca, in aceste conditii, vizita nu va mai avea loc", a explicat sursa mentionata, subliniind ca scopul vizitei era "afirmarea refuzului fata de anexarea Crimeei", dar si "discutii in vederea detensionarii situatiei si a prevenirii unor eventuale alte initiative cu potential destabilizator".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri