Unul dintre cele doua obiecte "eventual legate" de zborul MH370 al Malaysia Airlines si depistate de imaginile prin satelit masoara 24 de metri, au anuntat joi autoritatile australiene, citate de AFP.

"Obiectele sunt relativ usoare. Sunt obiecte de o anumita dimensiune, probabil in apa, plonjand aproape de suprafata si urcand" intermitent, a declarat un oficial din cadrul Autoritatii australiene de securitate maritima (AMSA), John Young. "Cel mai mare (dintre cele doua obiecte) este de 24 de metri. Celalalt este mai mic", a adaugat el in cadrul unei conferinte de presa, conform Mediafax.

"Este o pista, probabil cea mai buna pista pe care o avem pentru moment, dar trebuie sa mergem la fata locului (...) pentru a vedea daca aceasta inseamna ceva sau nu", a declarat Young. Premierul australian Tony Abbott anuntase anterior in Parlament ca exista "informatii noi si incredibile", "bazate pe date satelitare, despre obiecte care ar putea avea legatura cu cautarile".

"Trebuie sa avem in vedere ca localizarea acestor obiecte va fi extrem de dificila si ar putea sa nu fie legate de zborul MH370", a avertizat el. Criticata pentru gestionarea crizei, pentru opacitatea sa si informatiile contradictorii, Malaysia a insistat, de asemenea, asupra necesitatii de a verifica natura obiectelor reperate in sudul Oceanului Indian, la circa 2.500 de kilometri sud-vest de orasul australian Perth.

"Fiecare pista reprezinta o speranta", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein. Dar "trebuie sa fim coerenti. Vrem sa verificam, vrem sa coroboram", a declarat el. Zborul MH370 care asigura legatura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord - dintre care doua treimi chinezi -, a disparut la scurt timp dupa decolare, sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei).

Peste 25 de tari participa la operatiunile de cautare intr-o regiune vasta: din nordul Thailandei pana in Asia centrala pentru coridorul nordic, din Indonezia pana in Oceanul Indian pentru coridorul sudic. Australia conduce cautarile, impreuna cu Indonezia, in coridorul sudic, care trece la cateva sute de kilometri de coasta sa occidentala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri