Regimul Bashar al-Assad denunta o "agresiune flagranta", acuzand Turcia de doborarea unui avion militar sirian in regiunea de frontiera Kasab, situata in nord-vestul Siriei, informeaza AFP, scrie Mediafax.

"Intr-o agresiune flagranta care evidentiaza implicarea premierului Recep Tayyip Erdogan in sustinerea grupurilor teroriste, apararea antiaeriana turca a doborat un avion militar sirian care ataca grupuri teroriste pe teritoriul sirian", anunta un oficial din cadrul Ministerul sirian al Apararii.

La randul sau, premierul Recep Tayyip Erdogan a avertizat ca riposta Turciei va fi mai puternica in cazul in care avioane militare siriene vor patrunde in spatiul aerian turc.

Un avion militar sirian a fost doborat de artileria antiaeriana turca, in timp ce bombarda pozitii insurgente in apropierea frontierei comune, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). "Apararea antiaeriana turca a atacat un bombardier sirian care efectua operatiuni deasupra provinciei Lattaquia. Avionul a luat foc si s-a prabusit pe teritoriul Siriei", anunta OSDO.

Confruntarile intre fortele guvernamentale si insurgenti continuau duminica pentru obtinerea controlului asupra punctului vamal Kasab, intre Siria si Turcia. Trei grupari islamiste rebele, inclusiv Frontul Al-Nusra, afiliat retelei teroriste Al-Qaida, sunt implicate in intense confruntari armate cu armata siriana in aceasta zona.

Sursa foto: Avion, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri