Forte ruse au luat cu asalt, luni dimineata, o baza militara ucraineana la Feodosia, in Crimeea, a anuntat intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook Vladislav Seleznev, un purtator de cuvant al fortelor ucrainene in peninsula, relateaza AFP.

Operatiunea a fost efectuata cu blindate usoare si elicoptere si au fost auzite focuri de arma, potrivit aceleiasi surse. Trei camioane care transportau militari ucraineni, cu mainile legate, a parasit baza doua ore mai tarziu, a adaugat purtatorul de cuvant.

Nicio informatie nu a fost oferita despre o eventuala rezistenta armata a unitatii de infanterie marina a fortelor ucrainene, atacata de forte ruse la Feodosia.

Forte ruse si proruse au ocupat, in ultimele zile, fara confruntari armate, mai multe baze ucrainene din Crimeea si au preluat controlul asupra mai multor nave apartinand flotei ucrainene, ale carei porturi se afla, in principal, in peninsula anexata de catre Rusia.

"Situatia din Crimeea este complexa. Stiti ca in ultimele zile nave au fost blocate, iar apoi confiscate (de catre rusi), in pofida faptului ca toti comandantii au primit ordinul sa utilizeze armele", a recunoscut duminica ministrul interimar ucrainean al Apararii Igor Teniuh.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri