Guvernul de la Moscova vrea sa incurajeze turismul rus in Crimeea si analizeaza transformarea peninsulei in zona economica speciala, au declarat oficiali citati de AFP.

"Vom propune noii regiuni ruse adoptarea unor masuri preferentiale. Cred ca putem analiza posibilitatea crearii unei zone economice speciale, la fel ca in alte regiuni ale tarii care beneficiaza de un statul fiscal preferential", a afirmat premierul rus Dmitri Medvedev in timpul unei reuniuni pe tema dezvoltarii Crimeei, scrie Mediafax.

Autoritatile ruse vor pregati si un plan de dezvoltare a turismului in peninsula, a explicat vicepremierul rus Dmitri Kozak.

"Am cerut firmelor rusesti, in special din regiunea de nord, care vand sejururi turistice, sa se reorienteze catre industria turismului din Crimeea, in locul Turciei si Egiptului, intrucat este un sector economic major al peninsulei", a aratat Kozak.

Oficialul a precizat ca guvernul analizeaza si subventionarea curselor aeriene catre Crimeea.

Turismul si agricultura sunt cele mai importante sectoare economice din Crimeea, dar companiile care desfasoara activitati de turism in peninsula sunt ingrijorare in privinta activitatilor din sezon, din cauza evenimentelor din ultimele saptamani.

Sursa foto: Vorontsov, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri