Anumite documente militare confidentiale, sustrase de catre Edward Snowden, ar fi ajuns cel mai probabil in mainile Rusiei, unde americanul este refugiat din vara anului trecut, arata oficiali din cadrul Congresului american.

Aproximatriv "95% din informatiile pe care el le-a sustras sunt de natura militara, informatii atat tactice, cat si strategice si care, in opinia noastra, sunt in mainile rusilor", a afirmat Mike Rogers, presedintele republican al Comisiei pentru informatii din Camera Reprezentantilor, transmite agentia Mediafax, care citeaza AFP.

Congresmenul a evocat un raport confidential al Pentagonului cu privire la locurile unde s-ar putea afla documentele sustrase de Snowden, un fost consultant al Agentiei americane pentru Securitate Nationala (NSA). Raportul nu a fost facut public, insa, potrivit lui Rogers, analistii Guvernului american estimeaza ca "toate sau o parte" a informatiilor "ar fi astazi in mainile serviciilor de informatii ruse".

"Nu pot spune ca l-am vazut pe Snowden dand aceste informatii, dar el se afla acolo", a afirmat colegul sau democrat Dutch Ruppersberger. "Eu ii cunosc pe rusi. Sunt sigur ca ei au obtinut toate aceste informatii', a adaugat el.
Edward Snowden a negat constant ca a oferit documente Rusiei, Chinei sau altei puteri straine. In octombrie el a declarat pentru cotidianul american The New York Times ca toate documentele au fost oferite jurnalistilor la Hong Kong si ca nu a adus nimic cu el in Rusia.

"Exista o probabilitate zero ca rusii sau chinezii sa fi primit documentele", a asigurat el.
Potrivit raportului realizat de Pentagon, cel la care face referire Mike Rogers, Snowden ar fi furat 1,7 milioane de documente secrete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri