Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentioneaza sa creasca investitiile in Ucraina, inclusiv sa reia finantarea proiectelor publice, in cadrul programului international de sprijin economic, a anuntat joi institutia financiara.

BERD ar putea investi anual in Ucraina circa 1 miliard de euro, in urmatorii cinci ani, de la nivelul de 550-750 de milioane de euro avut in vedere la inceputul lui 2014. Majorarea va avea loc in contextul masurilor internationale de sustinere, inclusiv al acordului intre Ucraina si FMI pentru stabilizarea economiei, anuntat joi.

Ucraina a convenit cu FMI un acord de imprumut in valoare de 14-18 miliarde de dolari, programul de ajutor financiar urmand sa deblocheze si alte finantari pentru autoritatile de la Kiev, pana la un total de 27 de miliarde de dolari in urmatorii doi ani, informeaza Mediafax.

BERD va continua sa monitorizeze evolutiile economice din Ucraina si isi va ajusta abordarea in functie de acestea. Portofoliul de investitii al BERD in Ucraina se ridica la circa 4,7 miliarde de euro.

Banca se va concentra pe finantarea proiectelor din sectorul privat, dar va relua si imprumuturile destinate sectorului public, blocate in ultimele 12 luni. In sectorul privat, BERD va fi activa atat in sectorul corporatist, cat si cel financiar si va finanta si proiectele de crestere a eficientei energetice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri