Liderul separatist Evgheni Sevciuk a declarat Transnistria doreste in continuare sa intre in componenta Rusiei si a afirmat ca situatia s-a agravat dupa ce Republica Moldova a transferat o parte din suveranitatea sa militara Romaniei, relateaza site-ul transnistrean President.gospmr.ru.

"Vreau sa spun ca avem o pozitie clara si ferma. In 2006, a fost organizat un referendum, in cadrul caruia 97 la suta dintre locuitorii Transnistriei au votat pentru independenta si, ulterior, pentru unire cu Rusia. Acesta este scopul nostru politic", a declarat Evgheni vgSevciuk (foto), intr-un interviu pentru postul rus de televiziune RBK-TV, reamintind ca "pozitia noastra in aceasta privinta a ramas neschimbata timp de 24 de ani", noteaza Mediafax.

El a subliniat ca Rusia "intotdeauna a dat dovada de rabdare" in incercarea de a solutiona conflictul transnistrean.

"Insa astazi situatia s-a schimbat radical, deoarece R.Moldova a delegat practic o mare parte din suveranitatea sa economica Europei, iar suveranitatea militara i-a delegat-o Romaniei. Exista un acord de cooperare militara intre R.Moldova si Romania. Astfel, conflictul (transnistrean) ramane nesolutionat", a afirmat liderul separatist de la Tiraspol, exprimandu-si nemultumirea fata de recunoasterea limbii romane drept limba de stat a Republicii Moldova.

Sevciuk a propus amanarea negocierilor in formatul 5+2, care ar trebui sa ai loc la Viena.

"Le propun partenerilor sa amanam negocierile, pentru a vedea cum se va comporta R.Moldova. Consider ca desfasurarea negocierilor in contextul blocadei economice este inutila", a declarat el.

Liderul de la Tiraspol a reiterat ca raporturile dintre Republica Moldova si Transnistria pot fi rezolvate printr-un divort "civilizat", care ar respecta interesele locuitorilor din regiunea separatista.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri