Ministrul de Interne al Malaysiei, Zahid Hamidi, a declarat vineri, referindu-se la imbarcarea cu doua pasapoarte europene furate in cazul zborului MH370, ca verificarea actelor de identitate in baza de date a Interpolului ar "incetini controlul migrational", relateaza AFP.

"Este imposibil sa fie verificat fiecare pasaport in baza de date a Interpolului, deoarece acest fapt ar incetini controlul persoanelor in aeroport", a declarat ministrul in Parlament. La randul sau, Interpolul a negat dificultatea de a accesa baza lor de date. "Este nevoie doar cateva secunde pentru a vedea in baza de date internationala, daca documentele au fost furate sau pierdute", afirma Intrepolul, citat de Mediafax.

"Daca Malaysia ar fi consultat baza noastra de date, faptul ca cei doi pasageri au folosit pasapoarte furate s-ar fi descoperit imediat", asigura Interpolul.
"Adevarul este ca de la inceputul lui 2014, inainte de disparitia zborului MH370 al Malaysia Airlines, serviciile de imigratie din Malaysia nu au efectuat niciun control al pasapoartelor prin baza noastra de date", denunta Interpolul.

Un austriac, Christian Kozel, si un italian, Luigi Maraldi, apareau pe lista pasagerilor, dar nu se aflau la bord. Celor doi le-au fost furate pasapoartele in Thailanda in 2012 si 2013, a confirmat Interpol. Pasapoartele lor au fost folosite de catre doi iranieni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri