Burger King sfideaza conflictele din Crimeea si anunta ca va deschide restaurante in republica anexata Rusiei, scrie Russia Today.

Decizia grupului american vine dupa ce rivalii de la McDonald’s au anuntat pe 3 aprilie ca vor inchide toate restaurantele din Crimeea. "Planuim sa intram pe piata din Crimeea, dar este greu sa spunem cand se va intampla”, sustine Dmitry Medovy, CEO Burger King Rusia. Compania nu a decis nici cate restaurante vor aparea pe teritoriul Crimeei.

Pe fondul conflictelor geopolitice din regiunea Crimeea si anexarea peninsulei la Rusia, reprezentantii McDonald's-ului din Ucraina au anuntat saptamana trecuta ca va inchide trei restaurante in Simferopol, Sevastopol si Yalta, din motive "operationale". Un purtator de cuvant al companiei americane a precizat ca decizia nu are substrat politic.

De asemenea, in urma cu cateva zile, banca austriaca Raiffeisen a anuntat ca isi va inchide, pe 15 aprilie, ultimele 6 unitati din Crimeea.

Burger King a fost prezent si in Romania, prin operatorul Atlantic Restaurant System. Compania care se ocupa de aceasta franciza a decis retragerea restaurantelor Burger King de pe piata romaneasca in 2012, dupa patru ani de activitate.

Lantului de restaurante fast-food Burger King a aparut in 1954 in SUA, iar in 2012 a ajuns pe locul 5 in topul vanzarilor de 8,6 miliarde de dolari la nivel global. Totodata, Burger King se afla pe locul doi, dupa McDonald’s, la numarul de restaurante si burgeri serviti in intreaga lume. Burger King are 12.600 de restaurante, in 86 de tari, dintre care 200 de restaurante sunt in Rusia.

Sursa foto: Burger King in SUA/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri