Explozie puternica in fata sediului Bancii Greciei, din centrul Atenei, dupa ce o bomba amplasata intr-o masina-capcana s-a declansat in dimineata zilei de joi, fara sa cauzeze victime.

Astazi este ziua lansarii primei emisiuni de obligatiuni in contul datoriei Greciei de la inceputul crizei, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.

Explozia s-a produs catre ora 2.55 GMT (5.55, ora Romaniei), la bordul unui vehicul parcat pe trotuar, in fata sediului Bancii centrale, in apropierea unui birou al troicii creditorilor internationali UE-BCE-FMI, potrivit primelor elemente de care dispune politia.

Deflagratia nu a ranit pe nimeni, potrivit aceleiasi surse. Pagubele erau in curs de evaluare. Potrivit politiei, masina, marca Nissan, un vehicul furat, avea la bord 75 de kilograme de explozivi. Un apel telefonic la site-ul de stiri Zougla si la ziarul Efymerida ton Syndakton a avertizat fortele de ordine cu o ora inainte de declansarea mecanismului.

Grecia lanseaza joi dimineata prima emisiune de obligatiuni in contul datoriei, pe termen mediu, din 2010 si de la excluderea tarii de pe pietele financiare, din cauza crizei datoriilor suverane.Operatiunea, pregatita de mai multe luni, vizeaza, potrivit unei surse guvernamentale, o obligatiune totala de 2,5 miliarde de euro, iar reusita ei, bazata pe increderea investitorilor, reprezinta o etapa politica si economica extrem de importanta pentru Guvernul de coalitie dintre conservatori si socialisti condus de catre Antonis Samaras.

Premierul grec o primeste vineri la Atena pe Angela Merkel, in a doua vizita in Grecia de la inceputul crizei. Atentatele, in general fara victime, care vizeaza tinte economice, institutionale si politice, sunt frecvente in Grecia si sunt atribuite, in general, miscarii anarhiste. Organizatii din cadrul miscarii revendica frecvent aceste atacuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri