Angajatii din Franta au un motiv in plus sa fie multumiti sau, din contra, sa fie suparati pe guvern. O noua modificare adusa pe piata muncii prevede ca angajatii trebuie sa ignore emailurile de serviciu de la sefi dupa terminarea programului, chiar si pe smartphoneuri.

Astfel, in Franta devine ilegal sa muncesti dupa ora 18, scrie The Guardian.

Dupa ce s-a observat ca tendinta sefilor de a invada viata angajatilor chiar si dupa terminarea programului, la orice ora din zi si din noapte, prin intermediul smarphoneurilor va duce la extinderea orelor de lucru peste 35 de ore pe saptamana, sindicatele au reactionat. Sindicatele si federatiile au semnat un nou acord legal prin care angajatii sunt obligati sa isi inchida telefoanele mobile dupa ora 18.

Legislatia din Franta a stabilit inca din anul 1999 programul saptamanal de lucru la 35 de ore.

Sub acest nou acord, se incadreaza si un milion de angajati din industria tehnologica si sectoare ale consultantei (din companii precum Google, Facebook, Deloitte si PwC), personal care va trebui sa reziste tentatiei sa verifice materiale legate de munca pe computere sau PC-uri.

Sursa foto: Angajat si ceas, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri