Negocierile dintre Washington si Moscova privind participarea Rusiei la legea americana FATCA impotriva evaziunii fiscale au fost suspendate, au anuntat surse din cadrul Trezoreriei americane, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

In cadrul legii FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), votata in 2010 pentru a lupta impotriva evaziunii fiscale, Statele Unite cer bancilor straine sa fie informate cu privire la prezenta printre clientii lor a unor persoane impozabile in SUA.

Conform legii, contestata initial, dar acceptata ulterior de mai multe state, bancile straine sunt sanctionate financiar, daca nu adopta aceasta transparenta fata de Statele Unite.

In total, 45 de tari au semnat ori sunt pe cale de a semna cu Statele Unite aceasta conventie, insa discutiile dintre Washington si Moscova cu privire la acest subiect au fost intrerupte.

"In conformitate cu abordarea noastra a angajamentului bilateral pe care il avem cu Rusia, Statele Unite au suspendat negocierile cu Rusia pentru un acord FATCA", a declarat un purtator de cuvant al Trezoreriei americane, fara a preciza oficial daca intreruperea negocierilor reprezinta o noua sanctiune la adresa Moscovei, ca raspuns la criza din Ucraina.

Aceasta implica faptul ca, daca Guvernul rus sau bancile in mod individual nu sunt inregistrate in conventia FATCA, tranzactiile spre aceste institutii financiare ruse vor face obiectul unor penalitati din partea autoritatilor americane.

Legea FATCA intra in vigoare pe 1 iulie, cand urmeaza sa fie aplicate primele penalitati.

"In general, institutiile financiare din tari straine care nu au semnat convetia cu Statele Unite trebuie sa se inregistreze (individual) cu serviciile fiscului american (...), in caz contrar ele vor fi supuse unei taxe de 30 la suta din platile provenite din SUA", a precizat un purtator de cuvant al Trezoreriei.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri