Atacurile grupurilor proruse in orasele din estul Ucrainei poarta "semnele implicarii Moscovei", apreciaza Samantha Power, ambasadorul american la Natiunile Unite, amenintand cu noi sanctiuni, informeaza AFP, citat de Mediafax.

"Atacurile poarta toate semnele evenimentelor pe care le-am vazut in Crimeea, sunt profesioniste, sunt coordonate. In fiecare din cele sase-sapte orase, fortele proruse fac exact acelasi lucru", a subliniat Power.

"Fara niciun dubiu, este vorba de semnele implicarii Moscovei", a spus ambasadorul american. Grupuri proruse ocupa sediile unor institutii din orasele ucrainene Slaviansk, Donetk, Harkiv si Lugansk.

Interventia fortelor speciale in estul Ucrainei s-a soldat cu victime de ambele parti!

Interventia fortelor speciale ucrainene impotriva militantilor prorusi din estul Ucrainei s-a soldat cu morti si raniti de ambele parti, anunta ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

"Operatiunea antiterorista lansata de fortele guvernamentale impotriva militantilor prorusi s-a soldat cu morti si raniti de ambele parti", a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook.

"Un agent al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorat, iar alti cinci membri ai fortelor de ordine au fost raniti", a precizat Avakov, citat de AFP. "In randul separatistilor, exista un numar necunoscut de victime", a adaugat ministrul.

O operatiune "antiterorista" a fost lansata in orasul ucrainean Slaviansk, impotriva militantilor prorusi care ocupa sedii ale serviciilor de securitate, a anuntat duminica dimineata ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. "O operatiune antiterorista a inceput la Slaviansk", a scris, pe Facebook, Arsen Avakov. "La operatiune participa unitati ale fortelor speciale. Locuitorii sunt rugati sa nu iasa din case si sa stea departe de ferestre", a adaugat ministrul de Interne. Militanti prorusi ocupa de sambata sediul serviciilor de securitate si un comisariat de politie din orasul ucrainean Slaviansk (est).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri