Constructorul aeronautic european Airbus a raportat 117 comenzi, in prima jumatate a anului, mai putin de un sfert din numarul comenzilor anuntate de rivalul Boeing, informeaza Rompres.

Numarul comenzilor Boeing a fost de 480 intre 1 ianuarie si 5 iulie. Astfel, Boeing ameninta suprematia Airbus, cel mai solicitat constructor de avioane comerciale din lume.

Recent, anuntarea intarzierilor in livrarea avioanelor A380 a provocat scaderea cu 26 de procente a actiunilor firmei mama EADS. Scandalul care a urmat a condus la concedierea lui Noel Forgeard, co-presedinte la EADS, si a lui Gustav Humbert, co-director la Airbus.

Dezvoltarea programului A380 a costat 12 miliarde euro, iar amanarea livrarilor va sterge alte 2 miliarde euro din profitul EADS pana in 2010.

Airbus a vandut mai multe avioane decat Boeing in ultimii cinci ani, dar a scazut ca valoare in urma grupului american, in anul 2005.

Preturile ridicate la petrol au facut ca vanzarile Airbus A340 cu patru motoare sa fie mai putin atractive decat Boeing 777 cu doua motoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri