Astronautul american Rick Mastracchio a publicat primul "selfie" realizat pe orbita terestra, miercuri, cu ocazia unei misiuni in afara Statiei Spatiale Internationale (ISS), informeaza nbcnews.com.

Astronautul american s-a plans de faptul ca manecile costumului sau spatial erau prea scurte pentru a putea sa faca un "selfie" asa cum se cuvine. Asta nu l-a impiedicat sa incerce totusi si sa dea publicitatii acea fotografie. "Costumul spatial face sa devina foarte dificila realizarea unui selfie bun. Am incercat mai multe astazi", a scris Rick Mastracchio pe Twitter, la doar cateva ore dupa ce, alaturi de Steve Swanson, unul dintre colegii sai din echipajul de pe ISS, a inlocuit un computer de rezerva, defect, aflat in exteriorul statiei.

Realizarea unui selfie orbital a fost intr-adevar o misiune "dificila", nu doar din cauza costumului incomod purtat de Rick Mastracchio, ci si din cauza faptului ca astronautul se afla in umbra statiei, avand in spate, ca fundal, o imagine cu planeta noastra, ce apare in nuante stralucitoare de argintiu si albastru. Astronautul Steve Swanson a fost si el fotografiat in timpul iesirii pe orbita de miercuri si apare in exteriorul laboratorului Kibo, modulul stiintific japonez de la bordul ISS, scrie Mediafax.

Rick Mastracchio a fotografiat, totodata, capsula spatiala Dragon, fabricata de compania SpaceX, care s-a conectat in urma cu cateva zile cu modulul Harmony al statiei. ISS este un proiect spatial in valoare de 100 de miliarde de dolari, finantat in principal de Statele Unite ale Americii si la realizarea caruia participa 16 tari. Statia este ocupata in permanenta, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se afla pe orbita terestra la o altitudine de 400 de kilometri, efectuand o rotatie completa in jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigand cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ ora. Cantarind peste 408 tone, ISS ofera un spatiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Sursa foto: Rick Mastracchio/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri