Malaysia va publica saptamana viitoare un raport preliminar privind disparitia avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei aeriene Malaysia Airlines, a anuntat premierul Najib Razak, al carui Guvern a fost criticat dur pentru lipsa de transparenta in cadrul anchetei, relateaza AFP.

"Am cerut unei echipe de experti sa studieze acest raport si probabil ca va fi publicat saptamana viitoare", a declarat premierul intr-un interviu pentru CNN, difuzat joi. Guvernul malaysian nu a dezvaluit nimic, pana in prezent, din ancheta pe care a efectuat-o asupra disparitiei zborului MH370 pe 8 martie, care ramane in continuare fara explicatie, noteaza Mediafax.

Avionul avea 239 de persoane la bord, malaysieni si chinezi, in principal, si efectua o legatura pe ruta Kuala Lumpur-Beijing. Dupa ce si-a schimbat ruta in directia opusa dintr-un motiv necunoscut, la o ora de la decolare, MH370 s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian, la aproximativ 1.600 de kilometri nord-vest de Perth, un oras situat pe coasta de vest a Australiei, potrivit unor date prin satelit.

In pofida unor operatiuni uriase de cautare, implicand avioane, nave si un robot submarin, nu s-a gasit nicio urma a avionului. Malaysia a fost supusa unui adevarat tir de critici, imediat dupa disparitia avionului, din cauza unui raspuns initial haotic, unor informatii contradictorii si unor indicii importante nerelevate - un radar a captat trecerea avionului imediat dupa ce si-a schimbat cursul, dar nimeni nu a reactionat -, suscitand furia familiilor persoanelor date disparute.

In acest interviu pentru CNN, premierul a anuntat ca Guvernul nu este inca pregatit sa declare decedate persoanele de la bordul avionului care efectua zborul MH370. "La momentul potrivit voi fi, dar, pentru moment, cred ca este necesar sa tinem cont de sentimentele rudelor, iar unii au declarat in mod public ca nu sunt pregatiti sa accepte (decesele apropiatilor) pana cand nu gasim o proba concreta" a prabusirii avionului, a adaugat Najib Razak.
Insa "este dificil sa ne imaginam altceva" decat moartea pasagerilor, a spus premierul malaysian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri