Rebelii din orasul separatist prorus Slaviansk ar fi doborat doua elicoptere ale armatei Ucrainei in urma unei operatiuni militare ale autoritatilor de Kiev destinate eliberarii echipei formate din 11 observatori ai OSCE, sapte straini si patru ucraineni, tinuti ostatici in acest oras de peste o saptamana.

In urma acestei confruntari, autoritatile de la Kiev au auntat ca rebelii prorusi ar fi doborat doua elicoptere ale armatei ucrainiene, actiune in urma carei un pilot si un ofiter au fost ucisi. Totodata, patru rebeli ar fi fost retinuti, in timp ce zece puncte de control ale rebelilor prorusi ar fi fost eliberate.

Tiruri de arma si explozii puternice au rasunat in nordul orasului, a constatat AFP. Jumatate din oras a fost declarat ulterior "sub controlul", armatei ucrainene. Totusi, nu exista nici o confirmare independenta a situatiei, mai scrie publicatia citata. Pe de alta parte, separatiștii de la trei puncte de control au declarat pentru BBC ca mentin inca in controlul.

Cele doua elicoptere MI-24 au fost doborate cu lansatoare de rachete portabile in apropiere de Slaviansk, bastionul insurgentilor prorusi din estul Ucrainei, a anuntat Ministerul Apararii, citat de AFP. "Aparatele au fost doborate de persoane necunoscute, care au folosit lansatoare de rachete portabile. Doi militari ucraineni au fost ucisi si mai multi au fost raniti in aceste tiruri", a declarat ministerul intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Primul bilant oficial al Ministerului de Interne a anuntat doborarea unui elicopter si uciderea unui pilot. "Un pilot a murit si sunt si raniti", a scris pe pagina sa de Facebook ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov, care sustine ca se afla la fata locului cu ministrul Apararii.

"Faza activa" a operatiunii a fost lansata la ora 04.30 dimineata la Slaviansk si Kramatorsk, a adaugat el. Serviciile de securitate SBU au confirmat, la randul intr-un comunicat ca un "elicopter a fost doborat, ceea ce demonstreaza (prezenta) unor specialisti militari straini".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri