Mai multi membri ai Parlamentului francez sunt interesati sa faca practica in marile companii active in Franta, precum L'Oreal, Vinci Construction, Pepsico France, Sanofi si Total, pentru a intelege mai bine mediul de afaceri, potrivit CNBC.

Pana in prezent, 15 parlamentari s-au aratat interesati de initiativa lansata de organizatia Entreprise et Progres, insa numarul acestora ar putea creste. Parlamentarii vor putea face practica timp de o saptamana la una dintre cele 120 de companii afiliate Entreprise et Progres.

Obiectivul programului este sa asigure membrilor legislativului o mai buna intelegere a modului in care opereaza companiile private, astfel incat acestia sa poata lua cele mai bune decizii in chestiunile legate de economie. Initiativa a fost lansata din cauza ingrijorarii privind gradul de cunoastere a sectorului privat in randul parlamentarilor, care provin in cea mai mare parte din sectorul public, potrivit unui raport al centrului de cercetare En Temps Reel, potrivit Mediafax.

Raportul, publicat in decembrie anul trecut, a evidentiat si ca 90% din parlamentari detin si alte functii politice, fara sa aiba un loc de munca in afara activitatii politice.

Sursa foto: Arcul de Triumf din Paris/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri