Premier Foods a estimat ca preluarea activitatilor Campbell, renumit producator american de supe la plic, conserve si sosuri, ii va aduce sinergii de costuri de aproximativ 28 milioane lire sterline in urmatorii trei ani, urmand a creste marjele de profit cu doua-trei procente inca din primul exercitiu fiscal, informeaza Rompres. Tranzactia are insa nevoie de acordul actionarilor de la Premier Foods, o reuniune extraordinara in acest sens fiind programata a se desfasura la mijlocul lunii viitoare.

"Activitatile Campbell din Marea Britanie se potrivesc excelent cu activitatile Premier Foods. Aceasta achizitie ne va aduce un excelent portofoliu de marci de renume pe care intentionam sa le dezvoltam in continuare", a declarat directorul general de la Premier Foods, Robert Schofield.

Premier Foods intentioneaza sa finanteze tranzactia in principal printr-o emisiune de obligatiuni la un pret minim de 160 de pence per actiune, operatiune care ar urma sa ii aduca venituri brute de aproximativ 450 milioane lire sterline. Emisiunea a fost subscrisa in totalitate de Merrill Lynch si Hoare Govett, urmand ca pretul de emitere si numarul de noi actiuni sa fie determinat la finele acestei luni.

La data de 24 martie 2006 Campbell a anuntat ca va analiza posibilitatea vanzarii operatiunilor sale din Marea Britanie si Irlanda, operatiuni pe care le aprecia ca fiind mult prea fragmentate. Campbell, companie infiintata in anul 1869, controleaza aproximativ 70% din piata americana si in Marea Britanie a inceput sa vanda supe la plic inca din anul 1933, in prezent controland 10% din piata.