Peste 30 de directori de mari companii occidentale, precum sefii Siemens, Visa, PepsiCo si Cisco Systems, s-au retras de pe lista participantilor la un forum economic care urmeaza sa aiba loc la St. Petersburg in aceasta luna, din cauza tensiunilor dintre Rusia si Occident privind Ucraina.

Publicatia Izvestia a comparat lista initiala de participanti cu cea mai recenta versiune, iar 34 de directori nu vor mai participa la forumul programat pe 22-24 mai, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Numai in ultimele zile, intre 2-6 mai, directorii generali a doua companii din Statele Unite si uneia din Germania au refuzat sa participe la formul care reuneste anual sute de investitori rusi si straini", a relatat publicatia rusa.

In cazul companiilor germane, este vorba in special despre presedintele Siemens, Joe Kaeser, si seful Deutsche Bank, Jurgen Fitschen.
Un purtator de cuvant al Deutsche Bank a dezmintit informatia.

"Jurgen Fitschen nu a confirmat participarea pentru ca deschiderea forumului coincide cu reuniunea anuala a bancii din Germania, pe 22 mai", a declarat Dmitri Aguicev, purtatorul de cuvant al diviziei din Rusia a institutiei financiare.

Potrivit Izvestia, 14 directori de companii americane s-au retras, intre care cei ai Visa, PepsiCo si Cisco Systems, alaturi de directori ai unor companii europene, asiatice si din America de Sud.

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat postului de radio Echo din Moscova ca refuzul mai multor lideri de companii americane a fost impus de guvernul SUA, in urma sanctiunilor aplicate Rusiei in legatura cu criza ucraineana.
"Nu sunt decizii ale companiilor, ci masuri impuse. Refuzul de participare este legat de presiunile la care sunt supuse", a spus Peskov.
El a adaugat ca multe dintre companii vor sa participe la forum si o vor face, ele avand proiecte de consolidare a activitatilor in Rusia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri