Rusia a primit o "foaie de parcurs" a unei posibile solutionari a crizei din Ucraina intocmite de catre Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), a anuntat Kremlinul joi, relateaza agentia RIA Novosti in pagina electronica.

"Moscova a primit o «foaie de parcurs» prin canale diplomatice. Este necesara o perioada de timp pentru studierea rapida" a acestuia, a declarat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, citat de agentie, care nu ofera alte informatii despre document. Peskov a anuntat anterior ca Rusia analizeaza situatia in intregime, noteaza Mediafax.

Informatia apare dupa ce presedintele rus Vladimir Putin l-a primit miercuri pe presedintele OSCE, elvetianul Didier Burkhalter, la Moscova, unde au discutat despre criza ucraineana. Ambasadorul francez in Rusia Jean-Maurice Ripert a declarat anterior pentru agentia rusa de stat ca OSCE a discutat un "pachet de masuri in vederea dezescaladarii" crizei din estul Ucrainei, o zona afectata de puternice tensiuni separatiste proruse.

Ambasadorul a subliniat ca alegerile prezidentiale anticipate programate la 25 mai in Ucraina si formarea unui nou Guvern ucrainean reprezinta pasi-cheie in solutionarea crizei. Rusia, care refuza sa recunoasca autoritatile interimare instalate la Kiev dupa indepartarea fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici de la putere, a considerat pana acum "absurda" organizarea alegerilor in contextul violentelor actuale, soldate cu zeci de morti.

Occidentalii, care considera crucial ca scrutinul din 25 mai sa se desfasoare corect, acuza Rusia ca face totul pentru a destabiliza Ucraina si a impiedica organizarea alegerilor. Ei s-au declarat sceptici in ceea ce priveste retragerea anuntata de Putin a zeci de mii de militari rusi mobilizati in ultimele saptamani de-a lungul frontierei cu Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri