Membri ai Crucii Rosii suspectati de spionaj au fost arestati vineri seara la Donetk, un bastion prorus in estul Ucrainei, a declarat sambata un purtator de cuvant al separatistilor pentru AFP.

"Au fost arestati ieri (vineri). Ii suspectam ca practica spionajul si verificam, in prezent, aceste acuzatii", a declarat adjunctul purtatorului de cuvant al "republicii" autoproclamate de catre prorusi la Donetk, Kiril Rudenko, fara sa poata preciza daca printre persoanele arestate se afla francezi, scrie Mediafax.

Potrivit site-ului local de stiri Novosti Donbassa, sapte persoane au fost arestate, inclusiv un cetatean francez.
Mai multi jurnalisti occidentali au fost interpelati si retinuti mai mult sau mai putin timp in estul Ucrainei de catre grupari inarmate proruse, sub acuzatia de spionaj.

Jurnalistul american Simon Ostrovski de la site-ul Vice News a fost retinut timp de trei zile, luna trecuta, la Slaviansk, in apropiere de Donetk, de catre forte proruse.

Comitetul International al Crucii Rosii (CICR), cu sediul la Geneva, a anuntat saptamana aceasta ca si-a consolidat prezenta in mai multe orase din Ucraina in care au avut loc tulburari, inclusiv la Donetk.

Sursa foto: Barbat cu catuse la maini/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri