O racheta ruseasca de tip Proton, care transporta un satelit european, s-a prabusit vineri la sol, la mai putin de zece minute dupa lansare, cel mai recent accident care afecteaza industria spatiala ruseasca, relateaza AFP.

Motorul principal al rachetei s-a oprit la 545 de secunde dupa ce a fost lansat de la centrul spatial rus Baikonur, situat in Kazahstan.

Televiziunea de stat a prezentat imagini cu racheta si satelitul de comunicatii Express-AM4P - a carui valoare este estimata la 21 de milioane de euro - arzand in straturile superioare ale atmosferei, deasupra Oceanului Pacific, scrie Mediafax.

"Ne confruntam cu o situatie de urgenta", a declarat un controlor de zbor, in imaginile prezentate de televiziune. "Zborul s-a terminat", a adaugat el.

Agentia spatiala rusa a anuntat ca a insarcinat o comisie "sa analizeze datele telemetrice pentru a descoperi motivele acestei stuatii".

Potrivit Channel One, satelitul - construit de Astrium, o divizie a grupului Airbus - urma sa furnizeze acces la Internet unor regiuni izolate din Rusia care dispun doar de un acces slab la comunicatii.

Autoritatile ruse l-au demis din functie pe directorul Roscosmos Vladimir Popovkin in 2013, in urma unei serii de lansari esuate si unor incidente repetate.

Noul sef al Agentiei, Oleg Ostapenko, a fost insarcinat de catre presedintele rus Vladimir Putin sa efectueze o reforma vasta a acestui sector, cu un buget supliemntat cu cateva miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri