Grupul Eurotunnel, operatorul tunelului anglo-francez, se va plasa sub protectia Tribunalului comercial din Paris, dupa esecul negocierilor cu creditorii sai in legatura cu datoriile grupului, a anuntat, joi, un purtator de cuvant de la Eurotunnel, informeaza Rompres. Urmeaza ca presedintele director general de la Eurotunnel, Jacques Gounon, sa se prezinte in cursul zlei de joi in fata unui judecator de la Tribunalului comercial din Paris care va examina cererea depusa de Eurotunnel. Potrivit unor surse din interiorul companiei aceasta intalnire este prevazuta pentru ora locala 10.00.

Grupul Eurotunnel este afectat de datorii de noua miliarde euro. La sfarsitul lunii mai principalii creditori, in marea parte banci, au acceptat, in principiu, stergerea a jumatate din datoria Eurotunnel in cadrul unui plan de refinantare prezentat de conducerea firmei.

In schimb creditorii minoritari, regrupand grupul bancar Deutsche Bank, fonduri de investitii si detinatorii de actiuni individuale, se opun planului de refinantare si astfel pun in pericol strategia de restructurare a datoriilor prezentate de Eurotunnel. "Nu inteleg cum o institutie ca Deutsche Bank poate sa-si mentina exigentele nerealiste fara a aprecia responsabilitatile pe care le are fata de 2.300 de salariati si 800.000 de actionari de la Eurotunnel", a declarat Jacques Gounon.

Tribunalul comercial din Paris va putea la randul sau sa refuze procedura de plasare sub protectia justitiei, sa o accepte, sau sa ceara o serie de informatii complementare, ceea ce ar mai dura cateva zile. Inspirata de legislatia americana referitoare la falimente, procedura de plasare sub protectia justitiei permite unei companii sa evite depunerea bilantului (falimentul). Activitatea companiei poate continua si un judecator poate incerca sa medieze un acord intre partile implicate.

In ceea ce priveste viitorul societatii Eurotunnel, concesionarul tunelului de sub Marea Manecii, tunelul propriu-zis nu va fi inchis. Trenurile vor continua sa functioneze in virtutea dispozitiilor incluse la data lansarii proiectului in urma cu 20 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri