Un american a fost condamnat luni la 25 de ani de inchisoare pentru ca a trimis scrisori cu ricina presedintelui Barack Obama, unui senator si unui judecator, a anuntat ministerul american al Justitiei, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

James Everett Dutschke, in varsta de 41 de ani, instructor de arte martiale, a pledat vinovat in ianuarie, pentru "producere", "detinere ilegala" si "trimiterea agentului biologic ricina" in scrisori de amenintare, in special, adresate presedintelui american, potrivit unui comunicat.
Un judecator federal din Mississippi, in sudul Statelor Unite, l-a condamnat de la 25 de ani de inchisoare, dar si la cinci ani de libertate supravegheata.

Trei dintre scrisorile care contineau ricina si erau destinate lui Obama, senatorului republican din Mississippi Roger Wicker si unui judecator din acelasi stat, Sadie Holland, au fost descoperite inainte de a fi expediate.

Ricina este o otrava letala care se gaseste in semintele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhaleaza, inghit sau ating substanta, provocand simptome ca febra, tuse, transpiratie excesiva si exces de lichid la nivelul plamanilor. Moartea victimei poate surveni in 36 - 72 de ore in cazul in care este ingerata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri