Premierul Victor Ponta l-a asigurat pe vicepresedintele SUA, Joe Biden, ca exista un acord potrivit caruia Romania va aloca 2% din PIB la Aparare "pana in 2016" si va Guvernul isi va asuma toate implicatiile in contextul regional actual.

"Am discutat cu vicepresedintele Biden hotararea Guvernului de a-si asuma toate implicatiile pozitiei noastre. Securitate nu poate fi obtinuta niciodata gratis si investitiile pe care Guvernul le-a marit si le va mari in continuare privind sistemul de aparare - si exista un acord si un consens politic pentru ca, intr-o perioada scurta, pana in 2016, Romania sa aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de aparare", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Anterior, la Cotroceni, vicepresedintele SUA, Joe Biden, a declarat ca incurajeaza Romania sa continue eforturile pentru a creste bugetul apararii la 2% din PIB, asa cum le-a suplimentat anul acesta, aratand ca acest lucru este un pas inainte.

Vineri, presedintele Traian Basescu a declarat ca angajamentul Guvernului de crestere a alocarilor bugetare pentru MApN este un semn bun, dar poate ca mai trebuie discutata "cadenta", pentru ca "evenimentele nu asteapta si masurile trebuie luate rapid".

La inceputul lunii aprilie, premierul Victor Ponta afirma ca Romania trebuie sa-si asume rolul de frontiera a NATO intr-o regiune fierbinte, el aratand ca trebuie majorat bugetul Ministerului Apararii cu 0,2% din PIB anual, astfel incat "in 2017" acesta sa ajunga la 2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri