Noul presedinte ucrainean Petro Porosenko a promis ca va pune capat "razboiului" din estul Ucrainei, relateaza AFP.

"Suntem intr-o situatie de razboi in estul Ucrainei, Crimeea a fost ocupata de Rusia si exista o mare instabilitate. Trebuie sa reactionam", a declarat Porosenko, in acest interviu acordat impreuna cu fostul campionul mondial la box si viitor primar al Kievului, Vitali Kliciko, scrie Mediafax.

"Vom pune capat acestei terori, se duce un adevarat razboi impotriva tarii noastre", a continuat el.

Intrebat daca da deja ordine armatei, in timp ce situatia din estul Ucrainei se agraveaza pe zi ce trece, Porosenko a raspuns: "inca nu am depus juramantul ca presedinte, atat timp cat nu am facut acest lucru, nu pot da ordine".

"Dar firesc, sunt in contact strans cu Guvernul si pot spune: operatiunea terorista a inceput cu adevarat in cele din urma", a adaugat el.

"Nu vom mai lasa multa vreme acesti teroristi sa rapeasca oamenii si sa ii ucida, nu ii vom mai lasa mult sa ocupe cladirile si sa sfideze legile", a avertizat Porosenko.

Cancelarul german, Angela Merkel, urmeaza sa se intalneasca miercuri seara, in cadrul unui dineu la Berlin, cu premierul ucrainean Arseni Iateniuk, cu presedintele georgian Ghiorghi Margvelasvili si cu presedintele moldovean Nicolae Timofti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri