Presedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, cere instituirea legii martiale in regiunile est-ucrainene Donetk si Lugansk si a ordonat secretarului Consiliului pentru Securitate examinarea in regim de urgenta a propunerii, informeaza agentia Interfax Ucraina.

In conformitate cu articolele 106 si 112 din Constitutia Ucrainei, ordon SNBO, in comun cu Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, Serviciile de Securitate si Serviciul Vamal, sa examineze in regim de urgenta necesitatea de a institui legea martiala in regiunile Donetk si Lugansk, unde se desfasoara operatiunea antiterorista", potrivit unui ordin semnat de Turcinov si publicat marti seara pe site-ul Presedintiei.

Instituirea legii martiale, "ar impiedica si ar opri evolutia conflictului armat pe teritoriul Ucrainei. In acest mod vom putea evita moartea in masa a populatiei pasnice si a militarilor, precum si a reprezentantilor fortelor de ordine, potrivit Mediafax. Astfel vom asigura stabilizarea situatiei si revenirea la o activitate normala in aceste regiuni", subliniaza Turcinov.
Ministrul Apararii, Mihailo Koval, a declarat vineri ca militarii ucraineni au "curatat complet" o parte din estul tarii de insurgenti prorusi.

Peste 200 de persoane - militari ucraineni, separatisti si civili - au fost ucise in operatiunea "antiterorista" lansata de catre puterea ucraineana la 13 aprilie cu scopul de a inabusi insurectia armata prorusa in regiunile Donetk si Lugansk. Recent, armata ucraineana a decis suplimentarea trupelor si a echipamentelor de lupta la frontiera cu Rusia si la granita cu regiunea separatista moldoveana Transnistria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri