Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel mondial, vrea sa cumpere operatiunile mexicanilor de la Cemex din Germania, in schimbul activitatii companiei mexicane pe piata din Spania, arata surse citate de Reuters.

Comisiile Europene antitrust analizeaza cu atentie planul elvetienilor de a achizitiona operatiunile Cemex in Germania, dar si posibilitatea ca mexicanii sa cumpere la randul lor operatiunile Holcim din Spania. Potrvit surselor, autoritatea de reglementare europeana va da unda verde achizitiei operatiunilor Cemex din Germania.
Comisia Europeana este asteptata sa decida pana pe 8 iulie situatia de pe piata din Germania dintre Holcim si Cemex, pentru ca pe 5 septembrie sa aiba loc decizia privind piata din Spania.

Cele doua companii planuiesc inca de anul trecut sa realizeze tranzactiile, decizie care ar urma sa creasca activitatea mexicanilor la nivel european.

Holcim detine pe piata din Spania patru fabrici de ciment, circa 700 de angajati si o capacitate de productie de 3,9 milioane de tone de ciment / an, in timp ce mexicanii de la Cemex detin in Germania doua faclitati de productie de ciment. Tranzactia dintre cele doua companii are loc in contextul fuziunii globale dintre Holcim si francezii de la Lafarge, ambele companii fiind nevoite sa renunte la o parte din facilitatile de productie la nivel global pentru a primi acordul autoritatilor de reglementare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri