Statele Unite nu au in plan instalarea sistemelor antiracheta in Ucraina sau Georgia, anunta Victoria Nuland, subsecretarul de Stat american responsabil cu Afaceri Eurasiatice.

"Nu exista planuri de instalare a unor sisteme antiracheta in Georgia sau in Ucraina, nici acum, nici in viitor", a declarat Nuland la Kiev, conform Interfax. Presedintele american, Barack Obama, a afirmat ca Statele Unite intentioneaza sa consolideze prezenta militara in Europa de Est, noteaza Mediafax.

Potrivit presedintelui american, Statele Unite vor garanta nu doar securitatea tarilor membre NATO, ci si pe cea a Ucrainei, Georgiei si Republicii Moldova, noteaza RIA Novosti. Declaratiile intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Occident din cauza crizei ucrainene si dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a promis suplimentarea ajutorului militar destinat statelor est-europene.

Rusia a avertizat ca va considera orice suplimentare a fortelor militare NATO in apropierea frontierelor sale drept "o demonstratie a intentiilor ostile" si va lua masuri politice si militare pentru a-si garanta securitatea, conform lui Vladimir Titov, adjunctul ministrului rus de Externe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri