Fabricantul american de aeronave Boeing a anuntat, luni, la Targul Aeronautic de la Farnborough (in apropiere de Londra), vanzarea a 32 de avioane pentru suma de 2,994 miliarde dolari (2,155 miliarde euro), informeaza Rompres. Boeing a precizat ca Lion Air (companie indoneziana cu costuri reduse) a comandat 30 de avioane de marime medie 737-900 (cu o capacitate maxima de la 189 la 215 pasageri) cu o valoare de 2,2 miliarde dolari. Compania indoneziana, cu sediul la Jakarta, a cumparat in iulie 2005 alte 30 de aeronave de acest tip, astfel va beneficia de o flota de 60 de avioane.

Pe de alta parte, Boeing a confirmat ca LoadAir Cargo (companie kuweitiana de transport marfuri) a comandat doua aparate de mare capacitate 747-400, un model avansat al jumbo-jetului 747, in valoare de 494 milioane dolari.

Targul bianual Aeronautic de la Farnborough, care a fost inaugurat luni si va dura pana duminica, este unul dintre evenimentele cele mai importante din sector si unde isi masoara fortele Boeing si marele sau rival, fabricantul european Airbus. Evenimentul, care sarbatoreste a 45-a editie, gazduieste anul acesta 1.467 expozanti, (cu 107 mai multi decat in 2005) care reprezinta 36 de tari, printre care si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri