Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Ucraina ca in cazul in care Kievul refuza ultima oferta pentru pretul la gaze, de 385 de dolari pentru 1,000 metri cubi de gaze naturale rusesti, Moscova va trece la "alta faza", informeaza AFP.

Potrivit propunerii prezentate de catre Gazprom Ucrainei, "dupa reducerea de 100 de dolari la pretul contractual, pretul final este de 385 de dolari pe mia de metri cubi", a declarat Putin intr-o sedinta de Guvern, in timp ce la Bruxelles se desfasoara negocieri considerate cruciale asupra acestei probleme, noteaza Mediafax.

El a declarat, citat de agentiile rusesti, ca aceste conditii propuse sunt "aceleasi" cu cele de care beneficia Ucraina inainte de demiterea fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici, in februarie. "Partenerii nostri ucraineni par sa fie ingrijorati de faptul ca reducerea poate sa fie aplicata usor si suprimata usor, in mod unilateral", a adaugat Putin, referindu-se la o solicitare a negociatorilor ucraineni, care au cerut ca reducerea tarifului sa fie inscrisa in contract, de teama ca aceasta sa nu fie anulata.

"Nu ne-am comportat niciodata in acest fel, am dat intotdeauna dovada de cel mai mare respect fata de angajamentele noastre", a continuat Putin. "Daca dam crezare informatiilor pe care le primim in prezent, problema nu se afla in aceste mecanisme, ci in faptul ca partenerii nostri ucraineni vor mai mult decat aceste reduceri, ei considera ca pot sa pretinda mai mult", a declarat seful statului rus.

"Daca asa stau lucrurile, atunci se pare ca negocierile sunt conduse in mod constient in impas", a subliniat el. "Noi apreciem ca propunerile noastre sunt ale unor parteneri, orientati catre sustinerea economiei ucrainene intr-un moment dificil", a continuat Putin.

"Dar daca propunerile noastre sunt respinse, atunci vom trece la cu totul alta faza, insa nu este optiunea noastra. Nu asta vrem", a adaugat presedintele rus, in contextul in care Gazprom a amanat pana la 16 iunie ultimatumul pe care l-a dat Ucrainei pentru rambursarea datoriei la gaze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri