Departamentul de Justitie a cerut Citigroup peste 10 miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii legate de vanzarea de obligatiuni garantate de ipoteci inaintea crizei financiare din 2008, potrivit unei persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Procurorii au intrerupt discutiile cu reprezentantii Citigroup si se pregatesc sa dea in judecata banca, dupa ce institutia financiara a oferit sub 4 miliarde de dolari pentru inchiderea investigatiei.

Sursa a precizat ca Departamentul de Justitie ar putea declansa procesul cel mai devreme saptamana viitoare.

Procuratura americana a adoptat o pozitie similara si in discutiile cu Bank of America, care a oferit o suma de peste 12 miliarde de dolari, care este insa sub solicitarea Departamentului de Justitie, de 17 miliarde de dolari.

Citigroup se numara printre cel putin opt banci investigate de Departamentul de Justitie pentru inducerea in eroare a investitorilor in legatura cu valoarea obligatiunilor garantate prin ipoteci, atunci cand preturile s-au prabusit.

Intre bancile investigate se mai afla Credit Suisse Group si Wells Fargo.

JPMorgan Chase a convenit in noiembrie anul trecut sa plateasca 13 miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii pentru acelasi tip de conduita in afaceri.

Citigroup se afla in negocieri cu Departamentul de Justitie din luna aprilie, a mai spus sursa.

Sursa foto: Citigroup, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri