Papa Francisc refuza sa foloseasca vehicule cu geamuri blindate in care se simte ca intr-o "cutie de conserve", explicand ca la varsta lui nu mai are multe de pierdut, conform unui interviu acordat cotidianului spaniol La Vanguardia, scrie Mediafax.

Intrebat de ce se expune riscurilor utilizand un papamobil fara geamuri antiglont, Suveranul Pontif a raspuns: "Este adevarat ca se poate intampla orice, dar sa fim seriosi, la varsta mea nu mai am multe de pierdut".

"Stiu ca mi se poate intampla ceva, dar este in mainile lui Dumnezeu", a spus Papa Francisc, in varsta de 77 de ani.

De la tentativa de asasinare care l-a vizat pe Papa Ioan Paul al II-lea in 1981, sefii Bisericii Catolice au utilizat vehicule blindate in deplasarile publice. Insa Papa Francisc afirma ca prefera vehiculele fara geamuri blindate, argumentand ca vrea sa fie aproape de oameni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri