Anexarea Crimeei de catre Federatia Rusa ridica o abrupta problema geostrategica: poate Rusia sa afecteze interesele economice si energetice ale Romaniei pe platoul continental al Marii Negre? Doi experti in energie incearca un raspuns.

Profesorul universitar Radu Dudau si avocatul Laurentiu Pachiu, membri ai Energy Policy Group, fac o ampla analiza tehnica in revista „Foreign Policy“ (FP) a unui subiect care nu a irumpt inca: cum ar putea anexarea Crimeei de catre Federatia Rusa sa pericliteze atat de asteptata exploatare a perimetrelor energetice romanesti din Marea Neagra, obtinute in urma procesului international dintre Romania si Ucraina? Cei doi specialisti au identificat puncte de posibil atac rusesc si, in acelasi timp, au schitat si elementele de aparare. Dupa anexarea Crimeei, Romania s-a vazut pusa in situatia de facto de a avea frontiera comuna in Marea Neagra cu Federatia Rusa. Raportat la aceasta realitate, problema centrala este de a cunoaste daca exploatarea de catre Romania a resurselor subsolului din bazinul Marii Negre este cumva pusa in pericol de jure sau de facto.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri