China domina productia de aur la nivel mondial, insa pastreaza misterul asupra provenientei acestuia, potrivit kitco.com.

Majoritatea industriei miniere din China este intens privatizata, deci este destul de dificil sa afli cifrele productiei traditionale, mult mai usor de obtinut in alte tari din lume.

Productia de aur de provenienta chineza s-a dublat in ultimii zece ani. Mai exact, China producea in 2004 peste 186 000 de kg. In 2014, analistii estimeaza o productie de aproximativ 395 000 de kg. Un fapt curios este acela ca tara nu are multe mine cu productie la scara mare. Dintre cele mai importante mine din China, doar una a produs peste 8 000 de kg de aur.

Mai mult, China nu este recunoscuta pentru regulile stricte in privinta industriei miniere, tara fiind acuzata ca detine un numar mare de mineri ilegali care folosesc metode de extractie care dauneaza mediului, precum detonarea dinamitei si poluarea cu mercur. In ciuda incertitudinilor asupra cresterii productiei de aur in China, acesta ramane un fapt: este cea mai rapida crestere in productie de la inceputul secolului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri