Presedintele francez François Hollande si cancelarul german Angela Merkel l-au indemnat joi pe presedintele rus Vladimir Putin sa "reia negocierile asupra modalitatilor de livrare a gazelor din Rusia catre Ucraina", a anuntat Presedintia franceza, citata de AFP si data publicitatii de Mediafax.

Acest indemn intervine dupa ce Rusia a sistat luni livrarile de gaze catre Ucraina, o masura calificata de Kiev drept o "noua agresiune" impotriva statului ucrainean. In cursul unei convorbiri telefonice intre cei trei lideri, Hollande si Merkel au reiterat, de asemenea, "importanta ca Rusia sa contribuie la incetarea luptelor in estul Ucrainei, cu scopul de a stabiliza situatia in regiune si de a crea conditiile necesare unei detensionari reale", relateaza Presedintia intr-un comunicat.

In contextul in care presedintele ucrainean Petro Porochenko "a anuntat ca doreste o incetare unilaterala a focului in estul tarii", Hollande si cancelarul german i-au cerut lui Putin "sa depuna toate eforturile necesare pentru a convinge grupurile armate" proruse sa inceteze luptele, pentru a "a parveni cat mai curand posibil la o incetare a ostilitatilor", potrivit comunicatului.

La randul sau presedintele rus si-a "exprimat propocuparea profunda fata de continuarea operatiunii militare a Kievului in sud-estul Ucrainei", anunta Kremlinul. Putin si-a "exprimat speranta ca asigurarile date de Kiev cu privire la intentia sa de a pune capat violentelor si de a initia un dialog national vor fi puse in aplicare imediat ".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri