Un fotograf cu biroul in Noua Zeelanda a reusit sa obtina imagini aeriene spectaculoase cu locuri considerate emblematice din Beijing, cu ajutorul unui avion fara pilot, un lucru pentru care a fost retinut si condus la un post de politie sa dea explicatii, relateaza AFP.

Trey Ratcliff a folosit un "cvadricopter" telecomandat pe care a fixat o camera pivotanta de inalta definitie.

Timp de cinci zile, el a fotografiat si inregistrat video locuri considerate emblematice din Beijing, ca Orasul Interzis, Turnul Tobei, Mormantul Ming sau Zona 798, un fost cartier industrial transformat in cartier artistic.

El a publicat unele dintre aceste imagini aeriene pe site-ul http://www.stuckincustoms.com. In textul care le insoteste, fotograful marturiseste ca s-a indoit ca ar face ceva ilegal, subliniind asupra "intentiilor pur artistice", scrie Mediafax. Insa lucrurile s-au complicat pentru Trey Ratcliff atunci cand a vrut sa-si ridice in aer avionul fara pilot din Parcul Beihai, o gradina imperiala situata la nord de Zhongnanhai, un complex ultrasecurizat in care se afla sediul Guvernului chinez.

Retinut de catre politisti, el a fost condus la un post si a fost obligat sa arate imaginile inregistrate, dupa care a fost lasat sa plece liber. A doua zi dimineata, alti politisti au venit la hotel sa-i confiste avionul fara pilot. Avionul i-a fost predat la aeroport, inainte sa paraseasca Beijingul, a precizat el pe site.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri