Lafarge si Holcim, doi dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel global, au angajat banci pentru a vinde active in valoare de 5 miliarde de euro (7 mld. dolari), in incercarea de a trece de aprobarea autoritatilor concurentiale in urma celei mai mari fuziuni de pe piata de profil, anuntata in primavara acestui an.

Elvetienii de la Holcim au contractat grupurile Credit Suisse Group si HSBC Holdings, in timp ce francezii de la Lafarge lucreaza cu Morgan Stanley si BNP Paribas, potrivit unor surse apropiate celor doua companii, citate de BusinessWeek. Vanzarea operatiunilor si activelor detinute de cele doua companii va incepe cel mai probabil in toamna acestui an.

Holcim si Lafarge, companii care au anuntat ca vor crea o singura companie cu vanzari de depasesc 40 de miliarde de dolari sunt pe punctul sa renunte la o parte din platformele industriale pe care le detin in mai multe tari de pe glob, cea mai mare parte a activitatii celor doua fiind desfasurata in Europa.

Interes crescut din partea concurentei

Producatorii rivali de ciment, dar si firmele de private-equity s-au aratat extremd de interesate de activele Holcim si Lafarge. Potrivit unor informatii, concurenti precum Eurocement Group, HeidelbergCement, CRH PLC (Irlanda) sau Cemex SAB (Mexic) sunt pe punctul de a prelua o parte din operatiunile celor doua companii la nivel global.

Mai mult, firmele de private equity CVC Capital Partners si KKR & Co. sunt de asemenea interesate de o parte din activele Holcim si Lafarge. O problema ar putea fi intampinata totusi de rivalii de la Heidelberg Cement, care, daca vor prelua operatiuni la nivel european, risca sa se loveasca de problema Consiliilor Concurentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri