Opt organizatii patronale franceze au lansat duminica un apel de urgenta la adresa presedintelui Francois Hollande pentru punerea rapid in practica a ajutoarelor promise pentru companii, pe fondul conflictelor politice si sociale persistente, relateaza AFP.

"Domnule presedinte al Republicii, domnule premier, apelul nostru reprezinta, inainte de toate, un semnal de alarma al cetatenilor francezi ingrijorati de viitorul tarii lor", au scris liderii organizatiilor, in Journal du Dimanche. Organizatiile semnatare includ Medef (principala organizatie patronala), CGPME (firme mici si mijlocii), UPA (artizanat), FNSEA (agricultura), UNAPL (profesii liberale), AFEP (marile companii), Croissance + (intreprinderi in crestere puternica) si ASMEP-ETI (intreprinderi mijlocii), relateaza Mediafax.

"Dupa discursurile care au redat speranta antreprenorilor, constatam ca acestea nu au fost urmate de masuri concrete", au spus liderii patronali, cerand ca promisiunile din Pactul de Responsabilitate, de reducere a taxelor si impozitelor sa fie transpuse rapid in legi. Pactul de Responsabilitate, anuntat la inceputul acestui an de presedintele Francois Hollande, consta in corelarea ajutoarelor catre companii cu masurile sociale, care trebuie negociate intre patronate si sindicate, dar discutiile treneaza.

Semnatarii scrisorii cet totodata reforme structurale fara tabuuri sau dogme, pentru reducerea cheltuielilor publice. Initiativa a fost declansata de datele negative referitoare la somaj si estimarile de crestere economica.

Numarul somerilor din Franta a atins in luna mai un nivel record de 3,388 milioane de persoane, in timp ce Institutul National de Statistica si analizele economice indica o crestere economica de doar 0,7% in acest an, sub asteptarile guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri