Grecia are mai multi agenti imobiliari care functioneaza ilegal decat cei care lucreaza cu acte in regula. Acest lucru faca ca sectorul de profil sa fie dintre cele mai afectate de neplata contributiilor de asigurari sociale, relateaza Kathimerini.

Profesia de agent imobiliar este exercitata oficial de circa 4.000 de persoane la nivel national, dar exista alte 5.000 de persoane, potrivit estimarilor, care lucreaza ca agenti si negociaza tranzactii de vanzare si inchiriere de proprietati fara sa fie inregistrati.

In aceste conditii, statul elen pierde venituri din taxe de ordinul milioanelor de de euro, in afara de contributiile la un fond pentru persoanele care exercita meserii liberale. Mai mult decat atat, aceste persoane rareori declara autoritatilor fiscale comisioanele incasate din vanzarile de proprietati, potrivit Mediafax.

Agenti imobiliari care isi exercita activitatea in mod legal au spus ca unii dintre fostii lor colegi continua sa fie prezenti pe piata chiar daca si-au predat licentele, deseori folosind certificari false sau interpusi, in calitate de mediatori. Potrivit datelor oficiale, inainte de declansarea crizei financiare in Grecia erau inregistrati peste 8.000 de agenti imobiliari. Intre 3.500 si 4.000 dintre acesti agenti isi desfasurau activitatea in Atena, 1.800 in Salonic, iar alti 2.700-3.000 in restul tarii.

In prezent, numarul agentilor a scazut cu 50%. In capitala sunt inregistrati circa 1.850 de agenti imobiliari, mai putin de 900 in Salonic si aproximativ 1.200 in restul Greciei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri