Peste 100 de persoane au fost arestate in ultimii ani, datorita programelor de supraveghere electronica si telefonica din strainatate ale Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din Statele Unite, potrivit unui raport al unei comisii care a anchetat activitatea NSA.

Comisia publica, independenta si consultativa "Privacy and Civil Liberties Oversight Board" (PCLOB), alcatuita din cinci membri, a aprobat oficial miercuri un raport cu privire la programele de supraveghere ale NSA in strainatate, inclusiv PRISM, pentru a le valida legalitatea, relateaza Mediafax, care citeaza AFP. Expertii au ajuns la concluzia ca supravegherea comunicatiilor electronice si telefonice ale cetatenilor non-americani in strainatate, in conformitate cu articolul 702 al legii privind spionajul, a fost unul dintre cele mai eficiente instrumente ale serviciilor americane de informatii in lupta contra terorismului.

Potrivit acestei analize a operatiunilor NSA, in aproximativ 30 de cazuri, informatiile obtinute datorita acestor programe "au fost catalizatorul initial care a permis identificarea unor teroristi necunoscuti anterior si/sau a unor planuri de atentate". In alte aproximativ 20 de cazuri, supravegherea a contribuit la o ancheta antiterorista aflata in desfasurare.

"Potrivit unui bilant aproximativ, pot fi identificate peste 100 de arestari pentru fapte legate de terorism", informeaza raportul. Potrivit comisiei PCLOB, "15 dintre cazurile examinate implica o legatura cu Statele Unite, in timp ce aproximativ 40 vizeaza exclusiv agenti sau planuri in alte tari".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri