Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a estimat, miercuri, ca riscurile inflatiei persista in Statele Unite, din cauza scumpirii petrolului si a afirmat ca banca centrala a depins de acest fapt in elaborarea politicii sale monetare.
Economia americana este "intr-o perioada de tranzitie", a estimat Bernanke intr-un discurs in fata Comisiei financiare a Senatului. In ansamblu, "cresterea activitatii economice ar trebui sa se plieze pe un ritm apropiat cresterii potentiale pe anul viitor", ceea ce ar trebui "sa ajute la limitarea presiunilor inflationiste pe termen lung", a adaugat Bernanke, informeaza Rompres.

"Scumpirea energiei si a altor materii prime, conjugate cu epuizarea capacitatilor economiei care ar putea scade marja de manevra pentru preturile de fabricatie si vanzare ale intreprinderilor", a afirmat presedintele Fed. Mai mult, daca preturile continua sa scada, asteptarile asupra inflatiei risca sa se stabileasca la un nivel prea ridicat, a subliniat presedintele de la Fed.

"O inflatie crescuta de lunga durata ar eroda performantele economiei. Rezerva federala trebuie sa tina seama de aceste riscuri in momentul in care ia diferite decizii" in ceea ce priveste politicile directoare, a mai adaugat presedintele Fed. "Cresterea recenta ale inflatiei ingrijoreaza FOMC", Comitetul de politica monetara (FOMC) care fixeaza nivelul taxelor principale, a mai spus presedintele Fed. Preturile petrolului raman la niveluri record de mai multe luni si criza din Orientul Apropiat a facut sa se destabilizeze cursur in ultima saptamana.

Pietele se asteapta la o stabilizare a preturilor ceea ce reduce o sursa de crestere a inflatiei. Fed estimeaza ca inflatia ar trebui sa sa stabilizeze intre 2,25 la suta si 2,50 la suta in acest an, si sa descreasca la 2-2,25 la suta in anul viitor. Conform cifrelor anuntate miercuri, preturile de consum au crescut in iunie cu 0,2 la suta, fata de mai 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri