Rusia a initiat exercitii navale in Marea Neagra, anunta Ministerul rus al Apararii, manevrele incepand in acelasi timp cu cele ale unor state membre NATO, relateaza RIA Novosti.

"Programul exercitiilor prevede o serie de misiuni de antrenament care constau in distrugerea grupurilor navale inamice", precizeaza Ministerul rus al Apararii, potrivit Mediafax.

"De asemenea, este testata apararea antiaeriana, in vederea apararii navelor militare si a infrastructurii de coasta", adauga institutia.
Moscova a dat asigurari ca aceste exercitii militare erau programate de mult, desi manevrele coincid cu cele organizate de state membre ale Aliantei Nord-Atlantice.

Romania va participa cu doua nave militare, in perioada 4-12 iulie, la exercitiul multinational NATO Breeze 2014, care are loc in Marea Neagra, la manevre urmand sa ia parte si nave din Bulgaria, SUA, Turcia, Grecia si Italia. Statul Major al Fortelor Navale informeaza ca dragorul maritim "Alexandru Axente" si fregata "Regina Maria", cu un elicopter la bord, vor participa la exercitiul multinational NATO Breeze 2014, care are loc in Marea Neagra, in apele teritoriale ale Bulgariei si in apele internationale. Timp de o saptamana, militari din Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia, Romania si SNMCMG2 (Gruparea Permanenta NATO de Lupta Impotriva Minelor nr. 2) vor desfasura exercitii de cautare si salvare vieti pe mare, recuperarea naufragiatilor, exercitii de monitorizare a traficului navelor comerciale, exercitii de reactie la primirea unei avertizari de amenintare asimetrica, exercitii de lupta impotriva minelor, exercitii de lupta antisubmarin, precum si trageri de artilerie cu armamentul de la bordul navelor.

Potrivit site-ului BSnews, in Marea Neagra au intrat fregata italiana F-583 ITS Aviere, nava pentru deminare italiana 5561 ITS Rimini si o nava similara din Turcia - M-270 TCG Akçay. De asemenea, la exercitiul NATO "Breeze 2014" vor participa submarinul militar turc Atilay si motovedeta elena P-266 HS Machitis. De asemenea, la exercitii participa nave din Statele Unite, precum si un avion american de patrulare. Echipajele navelor sunt cazate in portul bulgar Burgas.

Cu o saptamana in urma, in Marea Neagra au fost nava-scoala poloneza ORP Wodnik, nava italiana de telecomunicatii A-5340 Elettra si nava franceza de explorare maritima 759 Dupuy de Lome. Potrivit expertilor militari, nu este o coincidenta faptul ca in Marea Neagra sunt prezente atat de multe nave militare NATO, in contextul tensiunilor dintre Occident si Rusia din cauza crizei din Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri