O treime dintre francezi isi doresc ca Nicolas Sarkozy sa se prezinte la alegerile prezidentiale din 2017, in timp ce 70 la suta sunt de parere ca fostul presedinte al Frantei va candida, potrivit unui sondaj al BVA pentru Itélé si Le Parisien-Aujourd'hui en France, relateaza AFP.

Sondajul a fost efectuat dupa punerea sub acuzare a fostului sef de stat pentru coruptie si trafic de influenta.

La intrebarea daca doresc ca Nicolas Sarkozy sa se prezinte la alegerile prezidentiale din 2017, 65% din persoanele chestionate au raspuns "nu", 33% "da", in timp ce 2% nu s-au pronuntat. Daca 94% din simpatizantii partidelor de stanga nu doresc ca fostul presedinte sa candideze pentru un nou mandat, 62% din simpatizantii partidelor de dreapta sunt favorabili unei candidaturi a lui Nicolas Sarkozy, o proportie care atinge 78% in randul simpatizantilor UMP (opozitie), partidul sau, potrivit rezultatelor sondajului, relateaza Mediafax.

Rugati sa spuna daca sunt de parere ca Nicolas Sarkozy se va prezenta la alegerile prezidentiale din 2017, 70% din persoanele chestionate au raspuns "da", cu un punct mai putin decat in martie, 28% "nu", in timp ce 2% nu s-au pronuntat. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.057 de persoane de peste 18 ani recrutate prin telefon si chestionate pe Internet in perioada 3-4 iulie, dupa inculparea fostului sef de stat, miercuri, pentru coruptie si trafic de influenta.

In cazul unui esantion de 1.000 de persoane, pentru un procentaj de 20% din ancheta, marja de eroare este egala cu 2,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri