Planul elvetienilor de la Holcim de a ceda operatiunile pe care le detin in Spania grupului mexican Cemex, in schimbul operatiunilor pe care mexicanii le detin in Germania a ridicat multe semne de intrebare pentru autoritatile de reglementare, care analizeaza cazul in detaliu, potrivit unor surse citate de Reuters.

Operatiunile detinute de catre Holcim in Spania au atras atentia autoritatilor concurentiale din Europa, care au precizat ca vanzarea business-ului catre un concurent ar creste foarte mult piata gri in anumite parti ale Spaniei. “Comisia Europeana a trimis o lista de obiectii referitoare la o eventuala preluare”, a aratat sursa.

Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel mondial, a anuntat la inceputul lunii iunie ca vrea sa cumpere operatiunile mexicanilor de la Cemex din Germania, in schimbul activitatii companiei mexicane pe piata din Spania Cele doua companii planuiesc inca de anul trecut sa realizeze tranzactiile, decizie care ar urma sa creasca activitatea mexicanilor la nivel european.

Holcim detine pe piata din Spania patru fabrici de ciment, circa 700 de angajati si o capacitate de productie de 3,9 milioane de tone de ciment / an, in timp ce mexicanii de la Cemex detin in Germania doua faclitati de productie de ciment. Tranzactia dintre cele doua companii are loc in contextul fuziunii globale dintre Holcim si francezii de la Lafarge, ambele companii fiind nevoite sa renunte la o parte din facilitatile de productie la nivel global pentru a primi acordul autoritatilor de reglementare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri