Operatiunile detinute de catre Holcim in Spania au atras atentia autoritatilor concurentiale din Europa, care au precizat ca vanzarea business-ului catre un concurent ar creste foarte mult piata gri in anumite parti ale Spaniei. “Comisia Europeana a trimis o lista de obiectii referitoare la o eventuala preluare”, a aratat sursa.

Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel mondial, a anuntat la inceputul lunii iunie ca vrea sa cumpere operatiunile mexicanilor de la Cemex din Germania, in schimbul activitatii companiei mexicane pe piata din Spania Cele doua companii planuiesc inca de anul trecut sa realizeze tranzactiile, decizie care ar urma sa creasca activitatea mexicanilor la nivel european.

Reuters: Holcim are unda verde pentru a cumpara operatiunile Cemex in Germania, iar mexicanii pe ale elvetienilor in Spania. Ce planuri au gigantii cimentului pe piata europeana

Reuters: Holcim are unda verde pentru a cumpara operatiunile Cemex...

Holcim detine pe piata din Spania patru fabrici de ciment, circa 700 de angajati si o capacitate de productie de 3,9 milioane de tone de ciment / an, in timp ce mexicanii de la Cemex detin in Germania doua faclitati de productie de ciment. Tranzactia dintre cele doua companii are loc in contextul fuziunii globale dintre Holcim si francezii de la Lafarge, ambele companii fiind nevoite sa renunte la o parte din facilitatile de productie la nivel global pentru a primi acordul autoritatilor de reglementare.