Britanicii cheltuiesc aproximativ 83 de miliarde de lire pe an, fara a tine cont pe ce, iar categoria cea mai expusa risipei neplanuite de bani este cea a tinerilor cu varste intre 18 si 24 de ani, potrivit unui studiu efectuat de Visa, citat de NewsIn. Un sondaj, la care au participat peste o mie de oameni, arata ca un adult cu venit mediu din Marea Britanie cheltuieste 33 de lire saptamanal, fara a tine cont de ceea ce a cumparat cu banii respectivi.

Cercetatorii de la Visa au mai spus ca acesta suma ar putea fi folosita de o familie din clasa de mijloc pentru a-si acoperi, la alegere, costurile zilnice pentru facturile la electricitate si apa pentru intreg anul, 96% din suma data pe transport, trei patrimi din cheltuielile pentru cosul de cumparaturi saptamanal, 72% din costurile pentru reamenajarile anuale de locuinta, sau suma pe trei luni pentru costurile ipotecare.

Monitorizarea banilor cu ajutorul sistemului prin internet de tranzactii bancare si inregistrarea scopului cu care s-au retras bani din conturi ar putea oferi un ajutor important. Acest lucru ar putea fi realizat printr-o folosire frecventa a banilor lichizi sau a conturilor diferentiate la banca, pentru facturi, sau pentru cheltuielile familiale de vacanta.

Barbatii sunt mai cheltuitori

In pofida acestor posibile masuri, se pare ca, pur si simplu, consumatorul britanic nu este atat de bine organizat. Sondajul Visa informeaza ca cele trei principale ocazii in care este cel mai probabil ca oamenii sa cheltuiasca fara sa tina cont sunt momentele in care fac cumparaturi de alimente, in proportie de 51%, atunci cand ies cu copiii sau cu nepotii, 48%, sau in timpul unei nopti in oras, 47%.

Barbatii sunt dispusi, intr-o proportie mai mare, sa cheltuiasca mai mult decat femeile, fara sa tina cont, cu o medie de 36 de lire saptamanal, in raport cu 29 de lire, cat cheltuiesc ele. Cu toate acestea, este de doua ori mai probabil, pentru femei, sa uite cat au cheltuit, dupa ce si-au facut cumparaturile cu prietenii, decat pentru barbati.

Sondajul a mai evidentiat ca exista un grad mai mare de imprudenta la tinerii intre 18 si 24 de ani, care cheltuiesc, in medie, cincizeci de lire saptamanal, fara a-si aminti pe ce si la cei cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, care au vorbit despre 48 de lire cheltuite neprogramat, din cheltuielile saptamanale.

Categoria de varsta cu cele mai bune rezulate, in aceasta privinta, este cea a oamenilor de peste 55 de ani, care lasa cu mult in urma restul populatiei, cheltuind, fara a tine seama, doar 15 lire pe saptamana. Din moment ce 75% dintre britanici au obiceiul de a-si verifica utilizarile conturilor sau ale cartilor de credit, este evident ca doar cheltuielile cu bani lichizi pot fi facute intr-un mod imprudent sau necalculat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri