Citigroup a incheiat un acord cu Departamentul de Justitie prin care va plati penalizari de 7 miliarde de dolari in schimbul inchiderii unei investigatii a autoritatilor americane in legatura cu vanzarea de obligatiuni garantate prin ipoteci, riscante, declansata in urma crizei financiare, informeaza Bloomberg.

Banca a anuntat ca va plati 4,5 miliarde de dolari in numerar Departamentului de Justitie si altor institutii federale si statale si si 2,5 miliarde de dolari pentru despagubirea clientilor care nu au fost informati corect in legatura cu calitatea obligatiunilor, emise in perioada 2003-2008, informeaza Mediafax.

Citigroup, a treia mare banca americana in functie de active, va inregistra in trimestrul al doilea costuri de circa 3,8 miliarde de dolari, inainte de taxe, legate de plata acestor penalizari. Acordul convenit de Citigroup cu Departamentul de Justitie a venit dupa doua luni si jumatate de negocieri tensionate. Luna trecuta, cele doua parti erau departe de un acord, autoritatile cerand 10 miliarde de dolari in timp ce Citigroup accepta numai 4 miliarde de dolari. Diferenta mare dintre cele doua sume a determinat Departamentul de Justitie sa ameninte banca cu declansarea unui proces.

JPMorgan Chase a acceptat in noiembrie plata unor penalizari de 13 miliarde de dolari pentru inchiderea unor investigatii federale si statate similare. In schimb, Departamentul de Justitie a intrerupt negocierile cu Bank of America, pe aceeasi tema, institutia avertizand ca va lansa un proces impotriva bancii. Potrivit unei surse apropiate situatiei, autoritatile au cerut Bank of America penalitati de 17 miliarde de dolari, in timp ce banca este dispusa sa plateasca 12 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri