Ministerul ucrainean de Externe a indeamnat statele din cadrul BRICS sa analizeze actiunile Rusiei impotriva Ucrainei si sa exercite presiuni asupra Moscovei, pentru a "contribui la detensionarea situatiei in estul tarii noastre", relateaza agentia oficiala Ukrinform, citata de Mediafax.

"Ne adresam catre conducerea Braziliei si a altor state BRICS cu rugamintea sa analizeze in mod obiectiv si nepartinitor actiunile Rusiei impotriva Ucrainei si sa exercite influenta asupra Moscovei, pentru a detensiona situatia in estul tarii noastre", a declarat un oficial de rang inalt al diplomatiei ucrainene, Vasili Zvarici, adaugand ca "transportul de armament si patrunderea insurgentilor in Ucraina de pe teritoriul rus trebuie sa inceteze".

El a subliniat ca "niciun avantaj politic sau economic nu poate fi obtinut cu pretul dreptului international si a valorilor democratice". Zvarici si-a exprimat speranta ca Brazilia, in calitate de gazda a summitului BRICS, va putea profita de acest eveniment si de prezenta presedintelui rus, Vladimir Putin, pentru a "cntribui la detensionarea situatiei" in estul Ucrainei.

La randul lor, liderii statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu situatia din Ucraina si au indemnat la o solutionare pasnica a conflictului, relateaza Itar-Tass. "Indemnam toate partile la dialog, detensionarea conflictului si retinere, cu scopul de a gasi o solutie politica pasnica, in conformitate cu principiile ONU si drepturile omului", a afirmat BRICS, potrivit unui comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri